Comment

Zijn alle “oude kleuren” nog leverbaar?

In ons kleuren mengsysteem zijn zeer veel kleurrecepten van “oude kleuren” opgenomen. Als uw oude kleur niet standaard opgenomen met een recept in ons kleuren mengsysteem, dan kunnen we deze opvragen bij het Technisch Centrum.

Comment

Comment

Kunnen kleuren veranderen na verloop van tijd en waar ligt dit aan?

Kleuren kunnen door invloed van huishoudelijke vervuiling of weersinvloeden in de loop van de tijd veranderen. Daarnaast kan een verf in een lichte kleur op basis van alkydhars in een binnen situatie vergelen/verkleuren. Dit zal voornamelijk zichtbaar zijn op plaatsen waar geen/weinig daglicht komt. Vergelen/verkleuren van verf op basis van alkydhars is een algemene eigenschap van dit type product, is niet merkgebonden en heeft geen technische consequenties. Een verf op basis acrylaathars is niet gevoelig voor vergelen/verkleuren.

Comment

Comment

Ik zie een kleurverschil bij twee producten met hetzelfde kleurnummer, hoe kan dat?

Dit kan komen door een verschil in productstructuur, glansgraad, toegepaste verwerkingstechniek of licht. Hieronder vindt u een korte uitleg bij deze opties.

Structuur: Een glad oppervlak kan een ander kleurbeeld geven dan een gestructureerd oppervlak. Dit heeft o.a. te maken met de reflectie van het licht en “schaduwwerking” van het gestructureerde product.

Glansgraad: Een hoogglans product zal iets donkerder overkomen dan een mat of zijdeglans product. Dit heeft te maken met de reflectie van het licht op het oppervlak.

Verwerkingstechniek (kwasten/rollen/spuiten): Hoe onregelmatiger de structuur van een verflaag is, hoe groter het effect dat deze kleur visueel af zal wijken van de kleurwaaier en de verflaag zonder structuur.

Licht: Verschillende lichtbronnen kunnen een verschillend kleurbeeld opleveren, enerzijds door de onderling verschillende optredende reflectie-eigenschappen van de toegepaste materialen en anderzijds door het onderlinge verschil in lichtbronsamenstelling van het daglicht en de verschillende soorten kunstlichtbronnen (van koel licht tot warm soft licht). Metamerie is het verschijnsel waarbij twee onderdelen in dezelfde kleur bij daglicht hetzelfde tonen maar bij kunstlicht verschillen.

Comment